Verslagen

2x goud op Belgische Kampioenschap

Het was weer vroeg ochtend na het feestje van Raf zijn 30ste verjaardag. Op richting Zoersel voor het Belgische Kampioenschap. Onze jeugd werd zeker bij de favorieten bijgerekend in hun reeks na hun 4de plaats op het GENSB. Om 11 uur kon de jeugd eraan beginnen. De eerste tegenstander, TTV De Boerekes. Hiervan krijg je nooit cadeaus, zeker niet in het begin van de wedstrijd. Maar de 3 punten waren voor ons. Daarna tegen de 2de ploeg van de Boerekes ook deze namen ze mee. Als volgende tegentander fam. Janssens, met een jonge ploeg probeerte ze wel maar onze jeugd was opnieuw te sterk. De trek daarop was spannender, als er iemand is dat de Mertensmannen van hun titel kon houden waren het de Powerrangers wel maar geen paniek. Iets moeilijker dan de andere trekken ging het touw weer de juiste richting uit. Ook tegen de 2de ploeg van fam. Janssens en tegen de Berketrekkers lieten ze geen punten meer liggen.
Nu klaarhouden voor de kruisfinales. De looting besliste dat we eerst tegen de Boerekes moesten vechten en de powerrangers tegen de berketrekkers. Na 2 trekken was de beslissing gevallen.De Mertensmannen gingen strijden tegen het goud. Ondertussen moest er een derde trek gehouden worden tussen de berketrekkers en de powerrangers. De powerrangers wonnen deze 3de en beslisende trek. Nu was het tijd voor de finale, en ja hoor na hun 4de plaats op het GENSB bevestigde de Jeugd van de Mertensmannen dat ze de beste jeugdploeg zijn van BelgiŽ op dit moment. Proficiat.

Na de jeugd gingen de klasse 6-tallen en 600kg klasse te samen van start. Bij de 6-tallen was het afwachten hoe sterk de West-Vlaamse ploegen opdaagde. Bij de 600kg ploeg werd er gekozen voor een mix-ploeg van belofte en jeugd. Met deze ploeg behaalde we een 5de plaats en konnen enkel van de Powerrangers 3 punten pakken. Ondertussen deden de 6-tallen het een stuk beter. Met als resultaat 18/18 en geen enkel punt laten liggen waren onze heren de favoriet voor de finale. Finale fam. Janssens - Mertensmannen. Al weer even geleden dat deze combinatie nog gewonnen werd door de Mertensmannen. Het was een spannende finale. De eerste trek werd afgevloten op waarschuwingen in ons nadeel. De tweede trek werd de overwinning wel voor ons. De derde en besliste trek werd er gekozen voor een aanval. De eerste 3 meter liepen goed, maar dan werd het wat lastiger. Ook deze laatste meter kwam naar de goede kant. 2de goude medaille voor de Mertensmannen.

Als laatste klasse starten de Dames en de 640kg. De Mertensmannen deden uiteraard enkel mee in de 640kg klasse. In deze klasse konden we goed starten. Enkel tegen fam. Janssens werd er gelijk getrokken. De finale werd dus nog is beslist tussen fam. Janssens uit Retie en ons. Maar nu was fam. Janssens te sterk. We moesten tevreden zijn met een 2de plaats.

TimVDL
Terug naar overzicht